Орегано – улюблена пряність середземноморської кухні, яка часто поєднується з сушеним базиліком, майораном, чебрецем і перцями. У сумішах або в чистому вигляді сушеним орегано посипають піцу, пасту, додають в соуси, маринади і гарячі блюда. Пряність являє собою сушене листя і суцвіття рослини з району Середземного моря. Характеризується приємним, тонким запахом і пряним, гіркуватим смаком. У складі сушеного орегано входять ефірні масла, дубильні речовини, феноли, органічні кислоти. А також в ньому присутні вітаміни: групи В, вітамін А, С, Е, K. Мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор і натрій.
Орегано містить корисні компоненти, які ефективно допомагають в боротьбі з різними захворюваннями. Чай з сушеним орегано є незамінним народним засобом в боротьбі з бронхітом, ангіною, грипом. Сушений орегано покращує апетит і полегшує травлення. Орегано ідеально поєднується з шинкою, салатами, рибними соусами. Це незамінна приправа для запеченої свинини і ягнятини, м’ясних супів, запеченої картоплі. Додавати її потрібно незадовго до готовності блюда. Ця приправа добре доповнює смак багатьох страв: дуже смачні помідори, приправлені орегано. Орегано відмінно гармонує з базиліком, майораном, чебрецем і перцем.
КОШЕРНИЙ | ТАК |
ХАЛЯЛЬ | ТАК |
ВМІСТ ГЛЮТЕНУ | НІ |
ГЛУТАМАТ НАТРІЮ | НІ |
ВМІСТ СОЛІ | НІ |
ВІДОМІ АЛЕРГЕНИ | НІ |
КРАЇНА ПОХОДЖЕННЯ | Греция, Турция |
ІНГРЕДІЄНТИ | орегано |
Відгуки
Відгуків немає, поки що.